Fanfareorkest

Het fanfareorkest is de basis van de vereniging en is op 23 oktober 1907 opricht. Het orkest bestaat momenteel uit 60 enthousiaste muzikanten.

Sinds 2003 speelt het fanfareorkest in 1e divisie, de hoogste afdeling van de muziekbond KNMO. Op 1 november 2014 heeft het fanfareorkest, met een groot aantal jeugdige leden, wederom een eerste prijs behaald.

Read more: Fanfareorkest

Slagwerkgroep

De slagwerkgroep repeteert op donderdagavond. Zij werken aan allerlei soorten slagwerkmuziek. Vol enthousiasme wordt muziek voor zowel gestemd als ongestemd slagwerk onder de loep genomen en op allerlei manieren en locaties tot uitvoering gebracht. Onze slagwerkgroep verzorgt zelfstandig buitenoptredens. Ook nemen zij deel aan concoursen en festivals. De groep staat onder leiding van Kelvin Huiberts

Jeugdorkest

In 2013 is de opzet van het jeugdorkest ingrijpend gewijzigd. Het orkest is een basisorkest waarbij het samen muziek maken wordt geoefend ter voorbereiding van doorstroming naar het fanfareorkest of slagwerkgroep. De leerlingen worden bekend gemaakt met het spelen in een orkest en het verzorgen van zelfstandige optredens. Zo krijgen de leerlingen ruime ervaring in het gezamenlijk musiceren, tenslotte is een orkest teamsport.

Read more: Jeugdorkest

Saxofoonensemble The Golden Girls

Saxofoonensemble The Golden Girls is opgericht op 12 oktober 2012.

Het ensemble werd in eerste instantie opgericht om mee te doen aan de 'IJsselsteinse Sprokkelroute'.

Read more: Saxofoonensemble The Golden Girls